Magic 4 Business

Magic 4 Business

Met Magic4Business verzekert u zich van een goed werkende software applicatie wat zich aanpast aan uw bedrijfsprocessen en niet andersom. U heeft de keuze uit diverse geintegreerde modules, zoals Financieel, Relatiebeheer, Urenregistratie, Projectadministratie, Orders, Kredietrapportage, Facturenscanning en meer ...

Financiële software en meer

De bedrijfssoftware Magic4Business voor het Midden- en kleinbedrijf (MKB) is bij uitstek geschikt voor ondernemingen die klantgerichtheid en flexibiliteit hoog in het vaandel hebben staan. Met de boekhoudsoftware Magic4Business verzekert u zich van goed werkende boekhoudpakket die zich aanpast aan uw bedrijfsprocessen en niet andersom.

De bedrijfssoftware is modulair opgebouwd en sluit naadloos op elkaar aan. Zo minimaliseert u integratieproblemen tussen bijvoorbeeld Financiële software en ERP software.
In het boekhoudpakket beheert u eenvoudig meerdere financiële administraties zonder het overzicht te verliezen.
Met de volledige geïntegreerde functies legt u gegevens nog maar één keer vast. Met goed doordachte financiële software wordt het handmatig vastleggen van financiële transacties in uw boekhouding tot een minimum beperkt.

Projecten volledig onder controle

Controle over uw projecten wordt steeds belangrijker voor dienstverlenende organisaties zoals consultancy- en adviesorganisaties.
Door de bedrijfsoftware van Magic Hands in te zetten stroomlijnt u de processen rondom de registratie en uitvoering van uw projecten. Efficiency is hierbij het sleutelwoord voor het creëren van voldoende draagvlak in de organisatie. Hoeveel moet u nog factureren deze maand en heeft u volledig zicht op de kosten die u nog aan uw klant moet doorberekenen ? Met de software voor projecten administratie maakt u voor iedere klant op maat de factuur en heeft u de flexibiliteit om uren door te schuiven naar een volgende periode.

Slim urenregistreren van uw medewerkers!

Een dienstverlenend bedrijf kan niet zonder een complet en flexibel urenregistratie- en facturerings applicatie als aanvulling op de financiële project administratie De complete bedrijfssoftware van Magic Hands biedt uw financiële administratie een geïntegreerde oplossing voor een complete uren-, facturatie en projectadministratie. Met de urenregistratie software registreren en declareren uw medewerkers zelfstandig hun uren, kilometers en verschotten. Via een intuïtieve webportal kunnen uw medewerkers 24/7 op iedere plaats hun urenregistratie invoeren. Dankzij de naadloze aansluiting tussen de urenadministratie en financiële administratie heeft u op ieder moment zicht op de uren van uw medewerkers.

Beheren van uw relaties

Door uw verkooporganisatie te voorzien van de juiste tools en informatie hebt u inzicht in uw verkoopkansen en kunt uw verkooptrajecten goed volgen en waar nodig adequaat reageren. Door een slimme klantsegmentatie aan te brengen kunnen uw verkopers sneller resultaat boeken. Immers goed inzicht verhoogt uw kansen op meer verkopen. Door de gegevens van uw relaties op één plaats vast te leggen hoeven uw medewerkers niet in mappen, spreadsheets, e-mails, en databases te zoeken. Met de CRM software van Magic Hands waarborgt u de tevredenheid van uw klanten en zoals u weet zijn tevreden klanten winstgevender.

Factureren

Factureren moet eenvoudig zijn. Door gebruik te maken van 1 centraal relatiebestand houdt u, ook met meerdere administraties, zicht op de prijsafspraken, termijnen, rekeningnummers etc.. U voorkomt daardoor dubbele invoer. Wilt u starten met het digitaal verzenden van facturen? De boekhoudsoftware voor E-Invoicing levert u direct flinke besparingen in tijd en geld op. Natuurlijk de besparing op portokosten, maar ook alle handmatige handelingen worden geautomatiseerd, waardoor de kosten per factuur aanzienlijk afnemen.

Gebruiksgemak

Bij Magic Hands staat uw gebruiksgemak voorop: korte communicatielijnen tussen ons als leveranciers en u als gebruiker, gereduceerde en klantgerichte functies om u niet op te zadelen met gigantische onderdelen die u nooit zult gebruiken en gunstige prijsmodellen voor zowel kleine als grotere organisaties.

De belangrijkste voordelen

  • Integreer uw boekhouding, urenregistratie & CRM in 1 pakket.
  • Automatiseer tijdrovend administratiewerk.
  • Neem alle bedrijfsgegevens overal en altijd met u mee.
  • Werk makkelijk online samen met uw accountant.
 
Peter Vos

Benieuwd wat Magic Hands voor uw business kan betekenen?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte, neem dan contact op met Peter Vos. U kunt een e-mail sturen naar: Info@magic-hands.com of bel onze klantenservice (+31) (0)30 85 00 410.

Direct contact? Bel (+31) (0)30 85 00 410