Knowledge & Solutions Software BV behaalt ISO certificaat.

Knowledge & Solutions Software BV behaalt ISO certificaat.

De  softwareontwikkelaar Knowledge & Solutions Software B.V. heeft vandaag het ISO/IEC 27001 certificaat in ontvangst mogen nemen. Deze internationale norm staat voor Informatiebeveiliging binnen de organisatie waarmee alle vertrouwelijke gegevens geborgd worden.

 

 

Doordat klanten zelf bepalen welke gegevens er worden vastgelegd in de software en door de aanscherping van de wet Persoonsgegevens Bescherming, wil Knowledge Solutions & Software (K&S) het interne security beleid beter vormgeven. “Wij willen met ons software product Promis de verzuimbranche betreden. Daarmee hebben we te maken met medische gegevens en daarvoor is een sterk intern security beleid noodzakelijk”, aldus Peter Vos, Knowledge & Solutions Software. De partner waar de hosting van K&S wordt uitgevoerd, is ook gecertificeerd voor ISO/IEC 27001, daar dit tevens door K&S als voorwaarde wordt gesteld voor de keuze van een hosting partner. ”Het werd nu tijd om ook onze eigen organisatie middels de ISO/IEC 27001 norm tegen het licht te houden.”

 

Knowledge & Solutions Software verwacht dat de steeds groter wordende nadruk op de wet Bescherming Persoonsgegevens zorgt voor meer klanten die overstappen op het product Promis. Na ISO/IEC 27001- certificatie weten de klanten dat er veilig met de gegevens wordt omgegaan.

 

Ook binnen de organisatie heeft de certificatie gezorgd voor een sterkere betrokkenheid en zijn de medewerkers en daarmee ook de gehele bedrijfsvoering continu bezig met het beschermen van zowel de gegevens intern als ook de gegevens van de klant. “De certificatie heeft al geresulteerd in twee nieuwe klanten die de certificatie van deze norm als eis hadden.” Door ISO/IEC 27001 certificatie laat een organisatie zien dat deze wet- en regelgeving naleeft en krijgt deze een status als voorkeursleverancier.

 

Het certificatietraject is uitgevoerd door BSI. De samenwerking met BSI is door K&S uitermate goed bevallen, met name door de heldere en snelle communicatie. “We vonden bij BSI een flexibele opstelling. Dit staat bij ons ook hoog in het vaandel en daardoor was het prettig om samen te werken.”

Als advies aan bedrijven die willen starten met certificatie, kan K&S meegeven dat het belangrijk is om een goed software systeem te hebben waarbij de documenten helder en duidelijk kunnen worden vastgelegd. “Werken vanaf enkel Microsoft Word en papieren in klappers plaatsen geeft een heel bureaucratisch gevoel. Wij maken zelf gebruik van het Parley systeem waarbij de documenten eenvoudig te bewerken en direct te benaderen zijn voor de medewerkers. Uw organisatie klaarmaken voor certificatie is niet zo maar eventjes doen. Neem de tijd om alles goed uit te werken, te bespreken en te beschrijven. Wacht hier niet te lang mee!”, aldus Peter Vos, Knowledge & Solutions Software.

  

Over Knowledge & Solutions Software

 

De organisatie Knowledge & Solutions Software ontwikkelt standaard software op het gebied van informatie en communicatie. Zij bieden een integraal softwarepakket dat specifiek is ontwikkeld voor verschillende branches.  Knowledge & Solutions Software hecht veel waarde aan kwaliteit, daarom zijn ze onder andere aangesloten bij ICT Waarborg, en hiervoor gecertificeerd. Voor meer informatie over Knowledge & Solutions Software kunt u de volgende website bezoeken www.promis.nl.

 

Over BSI

 

BSI (British Standards Institution) is de business standards organisatie die andere organisaties helpt uit te blinken. Opgericht in 1901 is BSI het eerste normalisatie-instituut ter wereld en een grondlegger van het International Organization for Standardization (ISO). Meer dan een eeuw helpt BSI organisaties beter te presteren, risico’s te verminderen en duurzame groei te realiseren. De klanten variëren van wereldwijd erkende merken tot kleine, lokale bedrijven. Met meer dan 70.000 klanten in 150 landen is BSI een organisatie die wereldwijd bedrijven inspireert om te excelleren. 

 

Voor meer informatie over BSI kunt u de volgende website bezoeken www.bsigroup.nl

Direct contact? Bel (+31) (0)30 85 00 410